Linux kurser och utbildning

Linux kurser och utbildning

Lokala instruktörledda Linux-Linux-kurser visar genom handson-övning hur man installerar, hanterar, säkra och felsöka ett Linux-system Våra Linux-kurser omfattar hur man kör Linux på traditionella servrar samt i inbyggda system Linux-utbildning finns som "live-träning" eller "fjärr-live-träning" Utbildning på plats kan genomföras lokalt på kundlokaler i Sverige eller i NobleProgs företagsutbildningscenter i Sverige Fjärrutbildning sker genom en interaktiv fjärrskrivbord NobleProg Din lokala utbildningsleverantör.

Testimonials

★★★★★
★★★★★

Kursplaner från Linux

Title
Duration
Overview
Title
Duration
Overview
14 hours
Overview
Kursen svarar på frågorna:

- Hur utförs grundläggande funktioner på systemet?
- Var hittar du information och hur man får hjälp?
- Hur makt?
- Vilka typer av filer finns i systemet?
- Hur enkelt och snabbt löser problem?
21 hours
Overview
- Hur man administrerar systemet?
- Hur hanterar du användarkonton?
14 hours
Overview
Denna 2 dagars kurs ger en introduktion till skrivandet av UNIX Shell-skript med hjälp av Korn- och Bash-skalen och de mer avancerade funktionerna i UNIX, inklusive batchredigeraren sed och textfilbehandlingsspråket awk.

Även om den bygger på Solaris-versionen av UNIX som körs på en stationär dator, kan de principer som lärt sig tillämpas på alla andra versioner av UNIX, inklusive Linux, AIX, HP-UX och SCO.

Kursen tar form av en workshop, med en blandning av föreläsning, arbetsexempel och praktiska övningar. Även om innehållet kan anpassas krävs normalt minst en dag för att täcka kärnelementen.

Fullständiga kursnoteringar tillhandahålls tillsammans med exempelskriptfiler och gratis programvaruverktyg för användning vid åtkomst till en UNIX-server.
7 hours
Overview
This course has been created for managers, system architects, existing Unix or Windows administrators or anyone who wants to know what Ubuntu Server operating system has to offer. This course in most cases answers the question WHAT Ubuntu Server can do for you, rather than HOW to do things. If you are interested in the HOW question then please have a look at our Administration of Linux System training course.

This course always covers the newest release of Ubuntu.
7 hours
Overview
Snap är ett open source Linux-förpackningssystem som skapats av Ubuntu för att förenkla installation och underhåll av paket Det gör detta genom att lösa versionrelaterade beroendekonflikter Genom att tillåta att utvecklare lägger allt som deras programvara beror på i ett enda paket kan deras programvara bli självständig och oberoende av det system som det installeras på Denna utbildning ger en inblick i funktionerna och höjdpunkterna i Snap och gör jämförelser med andra liknande Linux-förpackningssystem och behållarprogram Deltagarna får chansen att skapa, bygga och släppa sina egna Snap-paket .
28 hours
Overview
RHEL (Red Hat Enterprise Linux) is a Linux distribution targeted for the commercial market.
21 hours
Overview
Denna instruktörsledda, levande utbildning introducerar programvaran, hårdvaran och stegvisa processen som behövs för att bygga ett ansiktsigenkänningssystem från början Ansiktsigenkänning är också känd som ansiktsigenkänning Hårdvaran som används i detta lab omfattar Rasberry Pi, en kameramodul, servos (tillval) etc Deltagarna ansvarar för att själva köpa dessa komponenter Den använda mjukvaran innehåller OpenCV, Linux, Python, etc Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Installera Linux, OpenCV och andra programverktyg och bibliotek på en Rasberry Pi Konfigurera OpenCV för att fånga och upptäcka ansiktsbilder Förstå de olika alternativen för förpackning av ett Rasberry Pi-system för användning i realworld-miljöer Anpassa systemet för olika användningsfall, inklusive övervakning, identitetsverifiering, etc Publik utvecklare Hårdvara / mjukvara tekniker Tekniska personer inom alla branscher hobby Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning Notera Andra hårdvaru- och programalternativ inkluderar: Arduino, OpenFace, Windows, etc Om du vill använda något av dessa, kontakta oss för att ordna .
14 hours
Overview
Raspberry Pi är en väldigt liten, enstaka dator I den här instruktörskursen, levande träning, lär deltagarna hur man installerar och programmerar Raspberry Pi för att fungera som ett interaktivt och kraftfullt inbyggt system Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Skapa en IDE (integrerad utvecklingsmiljö) för maximal utvecklingsproduktivitet Program Raspberry Pi för att styra enheter som rörelsessensor, larm, webbservrar och skrivare Förstå Raspberry Pi arkitektur, inklusive ingångar och kontakter för addon-enheter Förstå de olika alternativen i programmeringsspråk och operativsystem Test, felsök och använd Raspberry Pi för att lösa verkliga problem Publik utvecklare Hårdvara / mjukvara tekniker Tekniska personer inom alla branscher hobby Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning Notera Raspberry Pi stöder olika operativsystem och programmeringsspråk Kursen använder Linuxbaserad Raspbian som operativsystem och Python som programmeringsspråk För att begära en viss inställning, kontakta oss för att ordna Deltagarna ansvarar för att köpa Raspberry Pi hårdvara och komponenter .
7 hours
Overview
RancherOS är en Linux-distribution med öppen källkod som kör hela operativ systemet (inklusive system tjänster som udev och rsyslog) som docker-behållare. RancherOS innehåller endast den minimala program vara som behövs för att köra docker. Den kör docker som PID1 och dynamiskt drar allt annat som den behöver via docker. På ca 22mb, är rancheros lätt att distribuera, dirigera och snurra upp i ditt data Center.

detta instruktörsledd, levande utbildning introducerar RancherOS & #39; s arkitektur, verktyg och komponenter och promenader deltagare steg-för-steg genom installationen av RancherOS i en levande labb miljö. I slutet av denna utbildning, kommer deltagarna att ha förståelse och praxis att använda RancherOS att köra behållare i skala i utveckling, test och produktion.

format för kursen

- del föreläsning, del diskussion, tung praktisk praxis
14 hours
Overview
Denna praktiska kurs innehåller ämnen som riktas till systemadministratörer, utvecklare, inbyggda utvecklare och vanliga skrivbordsbrukare (inklusive chefer) som vill ha en introduktion till virtualisering i allmänhet Efter kursen kommer administratörer att kunna skapa privata moln för användning i produktionen, och utvecklare kommer att kunna testa sin kod på flera operativsystem utan att behöva en andra dator eller en nonx86-bräda Vi förstår att den uppsättning ämnen som presenterades i denna kurs omfattade ett brett spektrum av ämnen som kanske inte är tillämpliga för alla kunder När du bokar kursen anger du vad du vill uppnå med QEMU eller KVM, och vi anpassar det genom att omfördela tid från mindre relevanta ämnen till dem som är viktiga för dig .
14 hours
Overview
This instructor-led, live training (onsite or remote) is aimed at engineers wishing to package, deploy, upgrade and version control entire Linux systems quickly and at scale.

By the end of this training, participants will be able to:

- Install and configure OSTree.
- Carry out binary deployments and upgrades of operating systems and containers.
- Use OSTree as a version control system to manage multiple filesystem trees and bootloaders.

Format of the Course

- Interactive lecture and discussion
- Lots of exercises and practice
- Hands-on implementation in a live-lab environment

Course Customization Options

- To request a customized training for this course, please contact us to arrange.
- To learn more about OSTree, please visit: https://github.com/ostreedev/ostree
14 hours
Overview
Denna kurs har skapats för någon som förbereder sig för LPI-certifiering. Det genomförs som en serie föreläsningar sammanflätade med enkla övningar.
14 hours
Overview
Denna kurs har skapats för någon som förbereder sig för LPI-certifiering Det genomförs som en serie föreläsningar sammanflätade med enkla övningar .
14 hours
Overview
Denna kurs har skapats för någon som förbereder LPI-certifieringen 102 Exam. Det genomförs som en serie föreläsningar sammanflätade med enkla övningar.
14 hours
Overview
Denna kurs har skapats för någon som förbereder LPI-certifieringen 101 Exam Det genomförs som en serie föreläsningar sammanflätade med enkla övningar .
14 hours
Overview
Kursen riktar sig till junior programutvecklare Efter kursens slutföranden kan praktikanterna förstå arkitekturen hos välkända webbservrar som Apache eller Nginx, och genomföra egna nätverksprogram Kursen är 67% föreläsningar, 33% handson övningar .
14 hours
Overview
Under kursen lär deltagarna:

- Vad är beteendeavfall, Flooding, Sniffing, MIM?
- Hur bryter man från nätverket till servern?
- Hur man tittar på paket på nätverket (körs även på växlar)?
- Kollar du på någon kombination av världen?
- Hur övervakar du nätverket?
- Hur konfigurerar du en brandvägg?
- Hur använder du krypterade anslutningar?
- Hur man skapar tunnlar?
- Hur loggar du på paket?
- Hur skanna portar?
- Hur minskar antalet onödiga tjänster på servern?
7 hours
Overview
Alpine Linux är en säkerhetsorienterad, lätt (80 MB) Linux-distribution baserad på musl libc och BusyBox Alpine Linux produceras av skaparna av Docker och är en av flera i den senaste spridningen av distros skräddarsydd för virtualisering, containerisering och molnet Alpine Linux ersätter Ubuntu som den officiella basbilden för Docker-behållare Denna träning introducerar Alpines Linux-arkitektur och går deltagare stegvis genom installationen av Alpine Linux i en levande labmiljö Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att ha kunskap och övning för att distribuera Alpine Linux som grund för att köra behållare i utvecklings-, test- och produktionsmiljöer Publik DevOps ingenjörer Systemadministratörer Programvarutekniker Kursens format Delföreläsning, deldiskussion, tung handson-övning .
35 hours
Overview
Go (Golang) är ett open source-programmeringsspråk som utvecklats hos Google En av Gos populära användningsfall är Linux och Unix systemprogrammering I den här instruktörsledda träningsutbildningen kommer deltagarna att lära sig grunden för systemprogrammering med Go när de går igenom handsonövningar för att utforska de olika funktionerna i Go Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Förstå grunden för Go-systemprogrammering Ställ in Go-utvecklingsmiljön Skriv program i Go Använd både grundläggande och avancerade funktioner i Go for Unix och Linux systemprogrammering Förstå och använd Goroutines Skriv snabb och lätt kod med Go Skriv lowlevel nätverkskod med Go Publik programmerare utvecklare Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning .
14 hours
Overview
Arch Linux är en oberoende utvecklad GNU / Linux-distribution som ofta kallas den enkla Linux som det ger ett minimalt bassystem, vilket gör det möjligt för användare att konfigurera det bara för att lägga till vad som krävs I den här instruktörskursen, direktutbildning, kommer deltagarna att lära sig grunderna i Arch Linux eftersom de går igenom de grundläggande stegen för systemadministration i Arch Linux Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Förstå principerna för Arch Linux Installera Arch Linux på sina system Implementera olika systemadministrationsuppgifter på Arch Linux Publik Systemadministratörer utvecklare Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning .
14 hours
Overview
Kursen svarar på frågor: Hur fungerar skalet? Hur man skriver program i ett skal? .
35 hours
Overview
Detta är en omfattande utbildning för administration av Debian GNU / Linux operativsystem Den levereras alltid i den nuvarande versionen av Debian .
14 hours
Overview
DNS (Domain Name System) är "telefon bok" av Internet, som tillhandahåller en katalog med dator namn och deras IP-adresser. BIND är den vanligaste Linux-implementeringen av DNS. När du öppnar en webbplats eller skicka och ta emot ett e-postmeddelande, en DNS-server någonstans är tyst adressera ditt meddelande till den avsedda mottagaren.

i denna instruktörsledda, levande utbildning, kommer deltagarna att lära sig de kritiska funktionerna i DNS samtidigt utföra övningar i installationen och konfigurationen av en BIND DNS-server på Linux. Kursen inleds med en repetitions kurs om viktiga nätverks principer och gräver sedan i praktisk övning med konfigurering och konfigurering. Stadigt, diskussionen och praxis gå mot mer komplexa frågor som säkerhet, tillgänglighet, fel sökning och fel sökning.

format för kursen

- del föreläsning, del diskussion, tung praktisk praxis och genomförande, tillfällig tipspromenad att mäta framsteg
28 hours
Overview
- Skapade Linux / Unix-administratörer och utvecklare som är intresserade av att bli involverade i LInux / Unix-servrar
- Även nybörjare, som har grundläggande färdigheter och kunskaper om Linux, kan komma ikapp med kursen bara om du följer instruktörens labb och förklaring i detalj.
- Kursen är avsedd att träna tillräckligt med hantering av Linux-servrar och för att visa att det är mycket lätt att förstå Linux / Unix-servrar.
- Kursen kommer att levereras till publik med 40% föreläsningar, 50% laboratorier och 10% Q & A. Denna femdagars kurs understryker starkt labbaserade aktiviteter.
- Du lär dig att distribuera och hantera Top 4 Linux-servrar som erbjuder mycket användbara nätverkstjänster till en missionskritisk företagsmiljö.
- Det kan levereras på någon distribution (Fedora, CentOS används vanligtvis)
14 hours
Overview
Flatpak är ett verktyg för distribution av program, pakethantering och applikationsvirtualisering för Linux-datormiljöer Det ger en sandlåda miljö där användare kan köra applikationer isolerat från resten av systemet Kursen lär den grundläggande användningen av Flatpak, användbar både för utvecklare och systemadministratörer Kursen innehåller många händer på övningar och deltagarna övar i sin egen miljö och bygger egna Flatpak-bilder Publik utvecklare systemadministratörer chefer .
21 hours
Overview
Kursen syftar till att ge deltagarna alla nödvändiga verktyg för att förvärva mellanliggande färdigheter kring Linux-operativsystemet, så att de kan redigera, hantera och strukturera programmet på det sätt som är mest lämpligt för deras organisation med en noggrann mellanliggande kunskap om systemets funktion .
7 hours
Overview
Det primära syftet med denna praktiska kurs är att introducera Linux-hög tillgänglighetsstacken (Pacemaker, DRBD) till systemadministratörer Under utbildningen kommer varje deltagare att bygga ett twomachine-kluster som erbjuder en enkel, hög tillgänglighet (tex PostgreSQL eller NFS) på en virtuell IP-adress Användningar av DRBD som inte är relaterade till hög tillgänglighet beaktas .
14 hours
Overview
Internet av saker (IoT) är en nätverksinfrastruktur som förbinder fysiska objekt och program på ett trådlöst sätt, så att de kan kommunicera med varandra och utbyta data via nätverkskommunikation, cloud computing och datainsamling Python är ett avancerat programmeringsspråk som rekommenderas för IoT på grund av sin tydliga syntax och stora samhällsstöd I denna instruktörsledda, levande träning kommer deltagarna att lära sig hur man programmerar IoT-lösningar med Python Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Förstå grunden för IoT-arkitekturen Lär dig grunderna om att använda Raspberry Pi Installera och konfigurera Python på Raspberry Pi Lär dig fördelarna med att använda Python i programmerings-IoT-system Bygg, test, distribuera och felsöka ett IoT-system med Python och Raspberry Pi Publik utvecklare ingenjörer Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning Notera För att begära en anpassad utbildning för denna kurs, vänligen kontakta oss för att ordna .
14 hours
Overview
Internet av saker (IoT) är en nätverksinfrastruktur som förbinder fysiska objekt och program på ett trådlöst sätt, så att de kan kommunicera med varandra och utbyta data via nätverkskommunikation, cloud computing och datainsamling I den här instruktörskursen, levande träning, kommer deltagarna att lära känna grunden för IoT då de går igenom skapandet av ett IoT-sensorsystem med hjälp av Raspberry Pi Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Förstå principerna för IoT, inklusive IoT-komponenter och kommunikationstekniker Lär dig hur du installerar Raspberry Pi specifikt för IoT-applikationer Bygg och distribuera sitt eget IoT Sensorsystem Publik hobby Hårdvara / mjukvaruutstruktörer och tekniker Tekniska personer inom alla branscher Nybörjareutvecklare Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning Notera Raspberry Pi stöder olika operativsystem och programmeringsspråk Kursen använder Linuxbaserad Raspbian som operativsystem och Python som programmeringsspråk För att begära en viss inställning, kontakta oss för att ordna Deltagarna ansvarar för att köpa Raspberry Pi hårdvara och komponenter .
7 hours
Overview
LEDE-projektet (Linux Embedded Development Environment) är ett Linux-operativsystem baserat på OpenWrt Det är en komplett ersättning för den leverantörslevererade firmware av ett brett sortiment av trådlösa routrar och icke-nätverksenheter I den här instruktörsledningen, live-träning, lär deltagarna hur man sätter upp en LEDE-baserad trådlös router Publik Nätverksadministratörer och tekniker Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning .
Helg Linux kurser, Evening Linux utbildning, Linux boot camp, Linux instructor-led, Helg Linux kurs, KvällLinux kurser, Linux coaching, Linux instruktör, Linux tränare , Linux träningskurser, Linux klasser, Linux on-site, Linux privata kurser, Linux one on one training

Rabatterade kurser

Nyhetsbrev & Erbjudanden

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du information om aktuella rabatter på öppna kurser. Vi respekterar ditt privatliv, så att din e-postadress kommer endast att användas för sändning vårt nyhetsbrev. När som helst kan du ändra inställningarna eller helt avbeställa den.

Våra kunder

is growing fast!

We are looking to expand our presence in Sweden!

As a Business Development Manager you will:

  • expand business in Sweden
  • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
  • recruit local trainers and consultants

We offer:

  • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
  • high-tech automation
  • continuously upgraded course catalogue and content
  • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!