Wireshark kurser och utbildning

Wireshark kurser och utbildning

Lokala instruktionsledda Wireshark-kurser visar genom interaktiva diskussioner och handson övningen av Wireshark-protokollanalysatorns grunder och hur man utför grundläggande och avancerad felsökning i små och medelstora nätverk Wireshark-träning är tillgänglig som "live-träning på plats" eller "avlägsen levande träning" Utbildning på plats kan genomföras lokalt på kundlokaler i Sverige eller i NobleProgs företagsutbildningscenter i Sverige Fjärrutbildning sker genom en interaktiv fjärrskrivbord NobleProg Din lokala utbildningsleverantör.

Machine Translated

Vittnesmål

★★★★★
★★★★★

Wireshark läroplaner

Kurs Namn
Varaktighet
Översikt
Kurs Namn
Varaktighet
Översikt
21 timmar
Översikt
Syftet med kursen är att ge deltagaren grundläggande kunskaper om Wireshark protokollanalysatorn. Kursen fokuserar på djup förståelse av verktyget som grunderna för att använda det för felsökning i nätverket. Kursen börjar med paketupptagning, fånga och visa filter, statistiska funktioner och grunderna i expertsystemet. I slutet av kursen kommer deltagaren att kunna utföra grundläggande felsökning i små till medelstora nätverk. Kursen bygger på teori, klassövning och labb.
21 timmar
Översikt
Denna kurs är en fortsättning på kursen "Grundläggande felsökning i nätverk med hjälp av Wireshark " och kommer att ge deltagarna avancerade funktioner för felsökning i nätverket. Kursen ger en fördjupad kunskap om nätverkets beteende och problem, tillsammans med förmågan att isolera och lösa säkerhets- och avancerade applikationsproblem. Kursen bygger på teori, klassövning och labb.
21 timmar
Översikt
Transport av basbandsljud- och videoströmmar över IP-nätverk med multicast-signalprotokoll används allt mer i sändningsnät.

Denna 3-dagars kurs / workshop behandlar teori och praxis för att implementera dessa protokoll inom IP- och Ethernet-nätverk. Den praktiska delen av kursen kommer att använda Cisco L3-switchar och multicast-servern och mottagare kommer att använda VLC-applikationen över plattformen. Det är inte nödvändigt att ha någon expertis inom Cisco kommandoraden, eftersom konfigurationen av enheterna kan instrueras-ledd vid behov. Kursen är dock avsedd att ha minst 50% praktisk innehåll och kan anpassas eller till och med förlängas (för att undersöka protokollen mer detaljerat) om den körs som ett enda företagshändelse.
21 timmar
Översikt
Nätverkspaketanalys är en teknik som används för att i realtid se de rådata som skickas och tas emot via ett nätverksgränssnitt Det här är användbart för felsökning av nätverkskonfiguration och problem med nätverksprogram Wireshark är en gratis analyspaket för open source-paket som används för att felsöka sådana nätverksproblem I den här instruktörsledda träningen kommer deltagarna att lära sig hur man använder Wireshark för att felsöka funktionaliteten i ett nätverk samt prestanda för olika nätverksapplikationer Deltagarna kommer att lära sig felsökningsprinciper för nätverk och metoder för att fånga och analysera TCP / IP-förfrågan och svartrafik mellan olika kunder och servrarna Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Analysera nätverksfunktionalitet och prestanda i olika miljöer under olika förhållanden Bestäm om huruvida instanser av olika serverns applikationer fungerar acceptabelt Identifiera de främsta källorna till problem med nätverksprestanda Identifiera och felsöka de vanligaste orsakerna till prestandaproblem i TCP / IP-kommunikation Publik Nätverk ingenjörer Nätverk och datortekniker Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning Notera För att begära en anpassad utbildning för denna kurs, vänligen kontakta oss för att ordna .
21 timmar
Översikt
Wireshark är en gratis open source-paketanalysator som används för felsökning av nätverksproblem. Nätverkspaketanalys är en teknik som används för att i realtid se de råa data som skickas och tas emot via ett nätverksgränssnitt. Detta är användbart för felsökning av nätverkskonfiguration och problem med nätverksapplikationer.

I denna instruktörsledda, live-träning (på plats eller fjärrkontroll) kommer deltagarna att lära sig avancerade tekniker för felsökning av ett nätverk och dess applikations funktionalitet och prestanda. Denna kurs är en förlängning av "Network Troubleshooting with Wireshark ", som huvudsakligen fokuserar på vanliga HTTP-applikationer. I den här utbildningen överväger vi protokoll och anslutningsmedier som Wi-Fi, HTTPS, SMTP, företagsapplikationer och mer.

I slutet av denna träning kommer deltagarna att kunna:

- Isolera och lösa nätverkssäkerhetsproblem med hjälp av Wireshark CLI
- Felsöka applikationer som använder protokoll utöver HTTP, inklusive HTTPS, FTP, e-post, DNS, etc.
- Felsöka nätverksanslutningsproblem i företagsapplikationer som databaser, RPC, etc.
- Felsöka anslutningsproblem i mediaapplikationer som VoIP och streaming
- Använd nätverkens kriminaltekniker för att spåra och upptäcka säkerhetsproblem

Publik

- Nätverkstekniker
- Nätverk och datortekniker

Format Kursens

- Delföreläsning, delvis diskussion, övningar och tung praktisk övning

Notera

- För att begära en anpassad utbildning för denna kurs, vänligen kontakta oss för att ordna.

Kommande Wireshark Kurser

Helg Wireshark kurs, kvällWireshark utbildning, Wireshark bootcamp, Wireshark instruktörledd, Helg Wireshark utbildning, Kväll Wireshark kurs, Wireshark coaching, Wireshark instruktör, Wireshark tränare, Wireshark kurs, Wireshark klasser, Wireshark on-site, Wireshark privata kurser, Wireshark en till en utbildning

Rabatterade kurser

Nyhetsbrev & Erbjudanden

We respect the privacy of your email address. We will not pass on or sell your address to others.
You can always change your preferences or unsubscribe completely.

Våra kunder

is growing fast!

We are looking to expand our presence in Sweden!

As a Business Development Manager you will:

  • expand business in Sweden
  • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
  • recruit local trainers and consultants

We offer:

  • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
  • high-tech automation
  • continuously upgraded course catalogue and content
  • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!

This site in other countries/regions