Kursplan

Första intrycket av formell etikett

  • Översikt över formell etikett i värdnadssektorn
  • Betydelsen av etikett i kundservice
  • Historiska perspektiv och utvecklingen av formell etikett

Konsten att vara värd

  • Roller och ansvarsområden för en värd
  • Förbereda sig inför gäster
  • Välkomna gäster

Matservice- och bordetikett

  • Förstå bordssättningar
  • Användning av bestick och glas
  • Servettenetikett
  • Lämpligt beteende vid bordet
  • Hantera speciella matsituationer

Professionell serveringsteknik

  • Serverings- och avrättningssedlar
  • Tallrikshantering och presentation
  • Hantera flermatsmåltider
  • Vin- och dryckesservice

Speciella evenemangshantering

  • Planera och organisera formella evenemang
  • Koordinera med andra personal och avdelningar
  • Hantera oväntade situationer och gästens önskemål

Kulturell känslighet och internationell etikett

  • Förstå och respektera kulturella skillnader
  • Internationell matserviceetikett
  • Anpassa service till mångsidig klientel

Kommunikation och interpersonella färdigheter

  • Effektiv kommunikation med gäster och teammedlemmar
  • Kroppsspråk och professionell utseende
  • Hantera klagomål och svåra situationer

Sammanfattning och nästa steg

Krav

  • Grundläggande förståelse för värdnadssektorns tjänster, roller och ansvarsområden

Målgrupp

  • Värdnadssektorspersonal
 14 timmar

Antal deltagare


Pris per deltagare

Vittnesmål (2)

Kommande Kurser

Relaterade Kategorier