OpenStack kurser och utbildning

OpenStack kurser och utbildning

Local instructor-led live OpenStack training courses in Sverige.

OpenStack Course Outlines

Kurs Namn
Varaktighet
Översikt
Kurs Namn
Varaktighet
Översikt
14 timmar
Syftet med denna kurs är att bli bekant med OpenStack miljön både från operatörens och administratörens sida. Efter en kort introduktion till molnet kommer du att få din egen OpenStack instans och utföra praktiska operativa och administrativa åtgärder. Kursen täcker alla grundkomponenterna i OpenStack från allmän arkitektur till administration av molnet. Kursens format består av cirka 75% av praktiska workshops i den verkliga OpenStack miljön.
14 timmar
Syftet med denna kurs är dubbel - få solid kunskap om OpenStack arkitektur och förvärva djupa problemlösningsförmåga. I arkitektoniska avsnittet lär du dig hur du utformar hårdvaran för den offentliga och privata molnet, förbereder hög tillgänglighet kontrollplan, väljer rätt storlek av smaker, och säkert överbelasta molnet resurser, bland annat. Att få kunskap om Neutron (Networking Service) interna är en annan väsentlig del av OpenStack arkitektur. Därefter kommer deltagaren att introduceras i metoder för problemlösning i OpenStack kluster från allmänna tips, genom nätverks problemlösning till caveats av huvud OpenStack tjänster. Ungefär 75% av kursen består av praktiska workshops i den verkliga OpenStack utbildningsmiljöen.
28 timmar
Kursen är en omfattande utbildning på OpenStack. Det börjar med introduktionen till systemet, sedan genom praktiska workshops ger det praktiska kunskaper om hantering av privata moln baserat på OpenStack, äntligen problemlösning och avancerade, arkitektoniska teman är närvarande. Målet med denna kurs är att bekanta sig med OpenStack ekosystemet samt att ge en stark bakgrund för ytterligare expansion och raffinering av OpenStack molnen. Kursen innehåller alla ämnen som är nödvändiga för att slutföra Certificate OpenStack Administrator examen. 75% av kursen är baserad på hands-on workshop i den verkliga OpenStack utbildningsmiljö.
35 timmar
Kursen är en omfattande utbildning på OpenStack, utökad version av OpenStack Bootcamp kursen omfattar extra excercerceringar, problemlösning och provprov undersökning uppgifter. Det börjar med introduktionen till systemet, sedan genom hands-on workshops det ger praktisk kunskap om att hantera privata moln baserat på OpenStack, äntligen problemlösning och avancerade, arkitektoniska ämnen är närvarande. Målet med denna kurs är att bekanta sig med OpenStack ekosystemet samt att ge en stark bakgrund för ytterligare expansion och raffinering av OpenStack molnen. Kursen innehåller alla ämnen som är nödvändiga för att slutföra Certificate OpenStack Administrator examen. 75% av kursen är baserad på hands-on workshop i den verkliga OpenStack utbildningsmiljö. Efter kursen får deltagarna alla material och utbildningsmiljöer för självstudie och funktion/problemlösning.
21 timmar
Kursen är en djupgående utbildning i OpenStack nätverkande. Det börjar med introduktionen till OpenStack och dess arkitektur, och förtydligar sedan kärnprojekt OpenStack som Identity service (Keystone), Image service (Glance), Compute service (Nova), Block storage (Cinder) för att beskriva omgivningen av nätverken i OpenStack och fokuserar främst på Networking projekt (Neutron). Virtuell nätverksinfrastruktur beskrivs och baseras på Open Virtual Network-projektet, Open vSwitch och OpenFlow. Målet med kursen är att förstå grundläggande operationer och arkitektur för OpenStack samt att bekanta deltagarna med olika nätverksteknologier bakom OpenStack, utöka information om OVN och underliggande flöden, resurser och verktyg.AnpassningsalternativUtbildningen kan kontrakteras till 2 dagar, med fokus på kärnaspekter som är relevanta för kunden. Utbildningen kan också utökas avseende administrativa, design-, nätverks- och/eller felsökningsämnen avseende OpenStack implementeringar. Det är möjligt att beskriva andra underliggande SDN-lösningar som Linux Bridge eller OvS.
21 timmar
Syftet med kursen är att bekanta sig med OpenStack miljö både från operatörs- och administratörssidan. Efter en kort introduktion till cloud computing får du din egen OpenStack instans och utför praktiska operativa och administrativa åtgärder. Kursen behandlar alla grundläggande komponenter i OpenStack från allmän arkitektur till att administrera molnet. Kursens format omfattar cirka 90% av praktisk workshop i den verkliga OpenStack miljön. Kursen täcker alla ämnen från Certifikat OpenStack Administratörsexamen och förbereder deltagare till tentamen både teoretiskt och praktiskt. Dessutom har kursens program utökats med ämne som gör det möjligt för deltagaren att bättre förstå alla OpenStack förbehåll som krävs för att klara provet. I slutet av kursen varje deltagare kommer att ha en chans att testa sig själva under mock COA examen.
14 timmar
Mirantis OpenStack för Kubernetes (MOS) är en open source-plattform som tillhandahåller infrastruktur som en tjänst för molnmiljöer. Det möjliggör livscykelhantering och övervakning av OpenStack och dess stödda komponenter på Kubernetes. Denna instruktörledda, live-utbildning (online eller on-site) riktar sig till DevOps ingenjörer och utvecklare som vill implementera och hantera OpenStack tjänster på molninfrastrukturer med hjälp av Kubernetes. Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna:
  Installera, konfigurera och hantera MOS och dess komponenter. [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] Utföra vanliga OpenStack operativa uppgifter (backup, restaurering, etc.) Uppgradera OpenStack utsläpp.
Format för kursen
  Interaktiv föreläsning och diskussion. Många övningar och övningar. Hand-on implementering i en live-lab miljö.
Kursanpassningsalternativ
  För att begära en anpassad utbildning för denna kurs, vänligen kontakta oss för att arrangera.
14 timmar
OpenStack är en öppen källkod IaaS (infrastruktur som en tjänst) program vara stack. Det är   populärt bland telekomleverantörer som vill optimera sin nätverks stack genom nätverksfunktioner virtualisering (NFV). denna instruktörsledda, direktsända utbildning (på plats eller på distans) riktar sig till ingenjörer, arkitekter och chefer som vill driftsätta ett OpenStack-moln för att hantera sin telekominfrastruktur. i slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna:
 • planera, distribuera och administrera OpenStack som ett privat moln.
 • förstå IaaS-arkitektur och dess implementering under OpenStack.
 • Ersätt fysiska routrar och servrar med virtuella datorer som körs i ett privat moln.
 • minska kostnaderna för infrastruktur och underhåll genom virtualisering och molnbaserad data behandling.
 • påskynda utbyggnaden av nya tjänster till kunder.
format för kursen
 • interaktiv föreläsning och diskussion.
 • massor av övningar och praktik.
 • hands-on implementering i en Live-lab miljö.
kurs anpassnings alternativ
 • att begära en skräddarsydd utbildning för denna kurs, kontakta oss för att ordna.
14 timmar
Kursen hjälper till att förstå och implementera molninfrastruktur baserad på OpenStack . Deltagaren lär sig arkitekturen och funktionerna i OpenStack och en mängd olika installationsscenarier.
14 timmar
Kursen ägnas åt IT-ingenjörer och arkitekter som letar efter en lösning för att vara värd för privata eller offentliga IaaS (Infrastructure as a Service) -moln. Kursmål:
 • få kunskaper om OpenStack arkitekturdesign
7 timmar
Kursen ägnas åt IT-ingenjörer och arkitekter som letar efter en lösning för att vara värd för privata eller offentliga IaaS (Infrastructure as a Service) -moln.
Detta är också en stor möjlighet för IT-chefer att få kunskapsöversikt om möjligheter som kan öppnas av OpenStack . Innan du spenderar mycket pengar på OpenStack implementering kan du överväga alla fördelar och nackdelar genom att gå på vår kurs.
Detta ämne är också tillgängligt som individuell konsultation. Kursmål:
 • få grundläggande kunskaper om OpenStack
14 timmar
Kursen ger praktiska kunskaper om OpenStack och privat moln säkerhet. Det börjar med introduktionen till systemet, då deltagarna får praktiska kunskaper om säkerhet i privata moln och säkerhet OpenStack installation.

Last Updated:

Helg OpenStack kurs, kvällOpenStack utbildning, OpenStack bootcamp, OpenStack instruktörledd, Helg OpenStack utbildning, Kväll OpenStack kurs, OpenStack coaching, OpenStack instruktör, OpenStack tränare, OpenStack kurs, OpenStack klasser, OpenStack on-site, OpenStack privata kurser, OpenStack en till en utbildning

Rabatterade kurser

No course discounts for now.

Nyhetsbrev & Erbjudanden

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du information om aktuella rabatter på öppna kurser. Vi respekterar ditt privatliv, så att din e-postadress kommer endast att användas för sändning vårt nyhetsbrev. När som helst kan du ändra inställningarna eller helt avbeställa den.

Våra kunder

is growing fast!

We are looking to expand our presence in Sweden!

As a Business Development Manager you will:

 • expand business in Sweden
 • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
 • recruit local trainers and consultants

We offer:

 • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
 • high-tech automation
 • continuously upgraded course catalogue and content
 • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!

This site in other countries/regions