VoIP kurser och utbildning

VoIP kurser och utbildning

Online eller på plats, instruktörsledda live VoIP-utbildningar (Voice over Internet Protocol) demonstrerar genom interaktiva diskussioner och praktisk övning grunderna för VoIP och hur man konfigurerar ett VoIP-system. VoIP-utbildning är tillgänglig som "online live-träning" eller "live-träning på plats". Liveträning online (alias "fjärrträning live") utförs med hjälp av ett interaktivt fjärrskrivbord . Liveträning på plats kan genomföras lokalt i kundlokaler i Sverige eller i NobleProgs företagsutbildningscenter i Sverige. NobleProg -- Din lokala utbildningsleverantör

Machine Translated

VoIP Course Outlines

Kurs Namn
Varaktighet
Översikt
Kurs Namn
Varaktighet
Översikt
21 timmar
Den 3 dagars praktiska kursen täcker meddelanden och samtalströmmarna för Session Initiation Protocol (SIP) och dess användning i röstnätverk. Kursen är en blandning av teori och praktik (med spår av protokollanalysatorer där det är lämpligt för förklaring och felsökning) med praktiska VoIP konfigurerade med IP-telefoner, softphones, röstkompatibla Cisco routrar och SIP IP PBX, s (t.ex. Trixbox). Publik: Nätverksplanerare, formgivare och ingenjörer som kräver förståelse av SIP. Kursen är cirka 40% praktisk.
21 timmar
Kursen består av två kompletterande delar - en teoretisk och en praktisk del. Den första är en en dags introduktion som täcker motivation, filosofi, grundläggande och arbetsregler för SIP-protokollet och sätt det används för att implementera teletjänster med fokus på IP-telefoni och VoIP . Den andra tvådagarsdelen gör det möjligt för deltagarna att lära sig praktiska aspekter av servicedrift inom ett ramverk av laboratorieövningar, som ger detaljerad inblick i konfigurationen av komponenter i SIP-telefoniarkitektur, SIP-signalering på både meddelandesekvensdiagram och interna meddelandestrukturnivåer, och hjälper till att förstå typiska problem och felsökning inklusive säkerhets- och telekombedrägeriaspekter. Tränarna kommer att dela sin erfarenhet av att lansera, driva och hantera SIP-telefoni som även täcker virtualisering och molnbaserade lösningar. Den praktiska delen presenteras med både SIP-hårddatorer och softphones och IP-telefonservrar (Asterisk och Freeswitch). Deltagarna kan dra nytta av det faktum att utbildare har fått rik teknisk och affärserfarenhet inom IP-telefoni och skickar in sina egna problem och frågor. De kommer att inkluderas i agendan vid avslutningen som ett komplement till utbildningen för att tillgodose aktuella brådskande behov hos kunder. Utbildning riktas till deltagare med grundläggande kunskaper och erfarenheter inom teletjänster - speciellt inom VoIP och IP-nätverk.
35 timmar
VoIP (Voice over Internet Protocol) är en teknik som gör det möjligt för användare att ringa röstsamtal via en internetanslutning istället för via en vanlig telefonlinje. I denna instruktörsledda, liveträning, kommer deltagarna att lära sig hur man ställer in ett VoIP system med Cisco CallManager Express . I slutet av denna träning kommer deltagarna att kunna:
 • Förstå grundläggande VoIP koncept
 • Lär dig hur du använder VoIP utrustning
 • Konfigurera CISCO-routrar för VoIP
 • Implementera VoIP och CallManager Express i deras nätverk
 • Konfigurera CME-funktioner för SIP, SCCP och mjuka telefoner
 • Arbeta med avancerade konfigurationsinställningar och funktioner i CME
Publik
 • chefer
 • Systemadministratörer
 • Programvara och support systemutvecklare
 • tekniker
 • Nätverkstekniker
Kursformat
 • Delföreläsning, delvis diskussion, övningar och tung praktisk övning
21 timmar
Den 3 dagars praktiska kursen täcker grunderna i de olika röstprotokollen som används för att transportera röst (och video) över ett paketväxlat nätverk. Denna kurs är en blandning av teori och praktik (med hjälp av Wireshark där det är lämpligt för förklaring och felsökning) med praktiska VoIP konfigurerade med IP-telefoner, softphones och röstkompatibla Cisco routrar. Detta är främst en "generisk" VoIP kurs - men använder Cisco utrustning för att tillhandahålla en IP-ryggrad och röstportar. Vi kan också erbjuda Cisco specifika röstutbildningskurser. Kursen omfattar också samtalskonfiguration mellan kretsomkopplade och paketomkopplade nätverk. Kursen är cirka 40% praktisk.

Last Updated:

Helg VoIP kurs, kvällVoIP utbildning, VoIP bootcamp, VoIP instruktörledd, Helg VoIP utbildning, Kväll VoIP kurs, VoIP coaching, VoIP instruktör, VoIP tränare, VoIP kurs, VoIP klasser, VoIP on-site, VoIP privata kurser, VoIP en till en utbildning

Rabatterade kurser

No course discounts for now.

Nyhetsbrev & Erbjudanden

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du information om aktuella rabatter på öppna kurser. Vi respekterar ditt privatliv, så att din e-postadress kommer endast att användas för sändning vårt nyhetsbrev. När som helst kan du ändra inställningarna eller helt avbeställa den.

Våra kunder

is growing fast!

We are looking to expand our presence in Sweden!

As a Business Development Manager you will:

 • expand business in Sweden
 • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
 • recruit local trainers and consultants

We offer:

 • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
 • high-tech automation
 • continuously upgraded course catalogue and content
 • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!

This site in other countries/regions