Introduction to Embedded Linux (Hands-on training) Träningskurs
Detta är en tvådagarskurs som täcker alla grundläggande principer för att bygga inbyggda Linux-system, cirka 60% av hela kurstiden är praktisk implementering för verklig tillämpning med samma standarder och verktyg som används inom industrin
Kursplan
- Kortfattad historia om linux
- Översikt över utveckling av öppen källkod
- Introduktion till inbäddad linux
- Korsvis utveckling | Starthanterare
- Bygga ett anpassat inbyggt linux-system för ett typiskt hårdvarumål (ett ARM-baserat eller MIPS-baserat utvecklingskort efter tränarens val)
- Embedded Linux Verktyg
- Introduktion till byggsystem
- Embedded Linux Programutveckling och felsökning
Krav
- Grundläggande Embedded Systems kunskaper
- Programmeringsspråk på hög nivå (C eller C++)
Open Training Courses require 5+ participants.
Introduction to Embedded Linux (Hands-on training) Träningskurs - Booking
Introduction to Embedded Linux (Hands-on training) Träningskurs - Enquiry
Introduction to Embedded Linux (Hands-on training) - Consultancy Enquiry
Consultancy Enquiry
Vittnesmål (3)
I understood the process of the operating system and how do we link all factors together information of network as well so now I have an obvious and full picture about what is going on these computers how they communicate with each others ultimately gained knowledge about the most important operating system which is Linux and how do we implement our own embedded Linux
Rawda Alnaqbi - beamtrail
Kurs - Introduction to Embedded Linux (Hands-on training)
The content. This was very new for me so learned a lot.
Juan Castro - iVolve
Kurs - Introduction to Embedded Linux (Hands-on training)
I thought the content (both theory and practical) was excellent, and exactly what we were wanting/expecting. The exercises were challenging but achievable.
Mike Kleinau - iVolve
Kurs - Introduction to Embedded Linux (Hands-on training)
Upcoming Courses
Relaterade Kurser
Buildroot: a Firmware Generator for Embedded Systems
7 timmarBuildroot är ett projekt med öppen källkod som innehåller skript som skapar en verktygskedja för korskompilering, en anpassningsbar rotfilsystemavbildning och en Linux kärna för inbäddade enheter. Under denna praktiska kurs kommer deltagarna att lära sig hur man använder den:
- Hur man väljer programvara som går in i rotfilsystemet.
- Hur man lägger till nya paket och ändrar befintliga.
- Så här lägger du till stöd för nya inbyggda tavlor.
Under kursen kommer startbara filsystemavbildningar att produceras. Fjärrkurser levereras med hjälp av QEMU-emulatorn , medan det i klassrummet är möjligt att använda antingen QEMU eller riktiga inbyggda tavlor efter utbildarens val.
Andra projekt med liknande mål är Yocto-projektet och OpenWRT. Använd dessa presentationer för att avgöra vilken som är rätt val för dina behov.
Embedded Linux Systems Architecture
35 timmarKursens mål
För att ge en förståelse för det väsentliga i inbäddad GNU/Linux, hur bitarna och delarna passar ihop. Vilka komponenter behövs för att bygga ett inbäddat GNU/Linux-system, var får man dem ifrån och hur man konfigurerar/bygger/installerar dem? Var får man hjälp ifrån? Hur är det med dessa programvarulicenser? Praktiska övningar ger dig den nödvändiga praktiska erfarenheten för att gå vidare och utveckla dina egna inbäddade GNU/Linux-system efter att ha genomfört denna utbildning framgångsrikt.
Beskrivning
Denna femdagars träningsklass använder praktiska övningar i kombination med instruktion för att illustrera begreppen inbäddad GNU/Linux. Den är designad för att du snabbt ska få fart. Filosofin, begreppen och kommandon som är nödvändiga för att effektivt använda GNU/Linux beskrivs genom en kombination av teori och praktik på jobbet.
Uppfinn inte hjulet på nytt, utan lär dig av en erfaren tränare och ta hem en praktisk kunskap om GNU/Linux och förmågan att använda det effektivt i ditt eget inbäddade utvecklingsprojekt.
Vem bör delta?
Chefer, projektledare, mjukvaru-, hårdvaru-, utvecklings-, systemingenjörer, testare, administratörer, tekniker och andra teknikintresserade parter som vill förstå så snabbt som möjligt hur Embedded GNU/Linux fungerar. Du måste använda GNU/Linux eller så måste du lyxa till att avgöra om det är vettigt att använda det eller inte. Kanske du redan försökt använda Embedded GNU/Linux, men är inte helt säker på att du gjorde allt på rätt sätt. Du använder för närvarande ett annat operativsystem och stav för att ta reda på om GNU/Linux kan vara bättre och/eller billigare.
Leveransalternativ
Allt utbildningsmaterial är engelska, men presentationen av det kan vara på engelska eller på tyska, som du vill, över hela världen.
- på plats - instruktörskörd on-line - instruktörskörd på plats/on-line kombination - instruktörskörd
Embedded Linux Kernel and Driver Development
14 timmarEn tvådagars kurs som består av cirka 60% praktiska laboratorier med fokus på inbäddade Linux kärninternaler, arkitektur, utveckling och utredning av hur man skriver och integrerar flera typer av enhetsdrivrutiner.
Vem ska delta?
Ingenjörer intresserade av Linux kärnutveckling på inbäddade system och plattformar.
Embedded Linux: Building a System from the Ground Up
14 timmarI denna instruktörsledda, liveträning i Sverige kommer deltagarna att lära sig steg för steg hur man bygger ett inbyggt Linux-system från grunden. Från att bygga en minimalistisk kärna till att konfigurera uppstarts- och initieringsprocesserna kommer deltagarna att lära sig de verktyg, tekniker och tankesätt som behövs för att distribuera ett fullt fungerande inbyggt Linux-system.
För distansutbildningar kommer QEMU att användas för att emulera hårdvaran. Andra plattformar, inklusive riktiga hårdvaruenheter, kan övervägas från fall till fall.
Embedded GNU/Linux Kernel Internals and Device Drivers
35 timmarBeskrivning
Denna 5-dagars utbildningskurs använder praktiska övningar i kombination med instruktioner för att illustrera koncepten för GNU/Linux kärnans interna delar och utveckling av enhetsdrivrutiner. Den är utformad för att snabbt få dig att komma igång. Vi beskriver processer, koncept och kommandon som är nödvändiga för att skriva GNU/Linux drivrutiner genom en kombination av teori och utbildning på jobbet.
Uppfinn inte hjulet på nytt, utan lär dig av en erfaren utbildare och ta med dig en fungerande kunskap och förmågan att använda den effektivt i ditt eget inbyggda utvecklingsprojekt.
Vem bör delta?
Personer med intresse för eller uppgift att utveckla eller utvärdera utvecklingen av GNU/Linux-drivrutiner, såsom mjukvaruingenjörer, fältingenjörer, (projekt)ledare, hårdvaruingenjörer.
LEDE: Set Up a Linux Wireless Router
7 timmarLEDE-projektet ( Linux Embedded Development Environment) är ett Linux operativsystem baserat på OpenWrt . Det är en komplett ersättning för den leverantörslevererade firmware för ett brett utbud av trådlösa routrar och enheter utan nätverk.
I denna instruktörsledda, liveträning, kommer deltagarna att lära sig hur man ställer in en LEDE-baserad trådlös router.
Publik
- Nätverksadministratörer och tekniker
Kursformat
- Delföreläsning, delvis diskussion, övningar och tung praktisk övning
NetApp ONTAP
35 timmarDenna instruktörsledda, liveutbildning i Sverige (online eller på plats) riktar sig till ingenjörer som vill implementera NetApp ONTAP.
I slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna:
- Konfigurera och administrera ONTAP 9.3-kluster (3 dagar).
- Skydda data med hjälp av Data Protection tekniker (2 dagar).
Yocto Project
28 timmarI denna instruktörsledda, liveträning i Sverige kommer deltagarna att lära sig hur man skapar ett byggsystem för embedded Linux baserat på Yocto Project.
I slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna:
- Förstå de grundläggande begreppen bakom ett Yocto Project byggsystem, inklusive recept, metadata och lager.
- Skapa en Linux-avbildning och kör den under emulering.
- Spara tid och energi genom att bygga inbyggda Linux system.
The Yocto Project - An Overview - hands-on
28 timmarBeskrivning
Denna fyra dagar långa utbildning kombinerar teori med praktiska övningar för att introducera Yocto Project.
Den svarar på vanliga frågor som:
- Är det verkligen nödvändigt att använda en annan version av verktygskedjan/biblioteken/paketen för varje GNU/Linux-projekt och en överlagring av det för att följa ett annat arbetsflöde?
- Kan du säkerställa att utvecklingsmiljön är identisk för alla utvecklare/leverantörer och att du fortfarande kan producera identiska byggen som idag om 10+ år?
- Kan YP hjälpa till att ta reda på under vilka programvarulicenser de paket du använder är licensierade?
Praktiska sessioner utförs på målhårdvara (t.ex. Beagle Bone Black Rev. C - http://beagleboard.org/BLACK). Efter utbildningen kommer du att kunna ladda ner en Docker-avbildning med Ubuntu 14.x och alla beroenden förinstallerade plus exemplen för att kunna arbeta med kursmaterialet i dina egna labb. Observera att detta inte är en introduktionskurs till Embedded GNU/Linux. Du bör redan veta hur Embedded GNU/Linux fungerar och hur man konfigurerar/bygger GNU/Linux-kärnan och kärndrivrutinerna.
Vem bör delta?
Du använder redan GNU/Linux för dina projekt och har förmodligen hört talas om Yocto Project, men vågade inte ta en närmare titt på det, eller hade problem med att använda det. Du vet inte om och hur ditt dagliga arbetsflöde kan rymmas i YP och tycker i allmänhet att YP är ganska komplicerat. Varför behöver vi allt detta när det var (förmodligen) mycket lättare att veta allting? Efter träningen ska du kunna avgöra om du behöver YP eller inte. Workshopen riktar sig till mjukvaru-, utvecklings-, systemingenjörer, testare, administratörer, ingenjörer och andra intressenter som är intresserade av YP, med en gedigen kunskap om Embedded GNU/Linux.