Cisco kurser och utbildning

Cisco kurser och utbildning

Lokala, instruktörslevererade Cisco-kurser visar genom interaktiva diskussioner och handson öva de grundläggande och avancerade ämnena i Cisco-nätverk Cisco-utbildning är tillgänglig som "live-träning" eller "fjärr-live-träning" Utbildning på plats kan genomföras lokalt på kundlokaler i Sverige eller i NobleProgs företagsutbildningscenter i Sverige Fjärrutbildning sker genom en interaktiv fjärrskrivbord NobleProg Din lokala utbildningsleverantör.

Machine Translated

Vittnesmål

★★★★★
★★★★★

Cisco läroplaner

Kurs Namn
Varaktighet
Översikt
Kurs Namn
Varaktighet
Översikt
28 timmar
En 4 dagars instruktörledad praktisk kurs utformad för att bekanta delegater med Cisco ASA Firewall CLI och ASDM. Kursen beskriver de nyckelkommandon som används för att konfigurera och säkra nätverk med ASA Firewall med v8 av operativsystemet och version 6 av ASDM.

Delegaterna kommer att konfigurera ASA med hjälp av konsolporten, TFTP-servern, telnet och SSH med hjälp av lokal och RADIUS-autentisering. Enheten kommer att konfigureras för att använda Syslog och SNMP.

ASA Firewalls kommer också att konfigureras för att använda Access-listor, Network Address Translation och VPNs som använder IPSec-protokoll. Kursen kommer att täcka teorin om offentliga / privata nycklar, delade hemliga nycklar och deras användning i bildandet av webbplats till webbplats VPN's mellan ASA Firewalls med hjälp av IKE och IPSec. Studenterna kommer att konfigurera enheterna för att skapa en webbplats till webbplatsen VPN's, fjärråtkomst VPN's med hjälp av Cisco Secure VPN Client och Web VPN's. Kursen kommer att täcka teorin om misslyckande och delegater kommer att konfigurera Active/Standby misslyckande på ASA.

Privilegierade kommandon och protokollanalytiker spår kommer att användas, om nödvändigt, för att debugga protokoll och säkerställa korrekt drift av ASA Firewall. Studenterna kommer också att utföra lösenord återhämtningsverksamhet.

Denna kurs kommer att omfatta gränssnitt ASA med annan nätverksutrustning, såsom routers och växlar, som förväntas i en nätverksmiljö.

Publiken är:

Kursen är lämplig för alla som är inblandade i ASA brandväggkonfiguration och nätverkssäkerhet

Kursen är ungefär 50% praktisk
21 timmar
Kursen består av två kompletterande delar - en teoretisk och en praktisk del. Den första är en en dags introduktion som täcker motivation, filosofi, grundläggande och arbetsregler för SIP-protokollet och sätt det används för att implementera teletjänster med fokus på IP-telefoni och VoIP . Den andra tvådagarsdelen gör det möjligt för deltagarna att lära sig praktiska aspekter av servicedrift inom ett ramverk av laboratorieövningar, som ger detaljerad inblick i konfigurationen av komponenter i SIP-telefoniarkitektur, SIP-signalering på både meddelandesekvensdiagram och interna meddelandestrukturnivåer, och hjälper till att förstå typiska problem och felsökning inklusive säkerhets- och telekombedrägeriaspekter. Tränarna kommer att dela sin erfarenhet av att lansera, driva och hantera SIP-telefoni som även täcker virtualisering och molnbaserade lösningar. Den praktiska delen presenteras med både SIP-hårddatorer och softphones och IP-telefonservrar (Asterisk och Freeswitch). Deltagarna kan dra nytta av det faktum att utbildare har fått rik teknisk och affärserfarenhet inom IP-telefoni och skickar in sina egna problem och frågor. De kommer att inkluderas i agendan vid avslutningen som ett komplement till utbildningen för att tillgodose aktuella brådskande behov hos kunder. Utbildning riktas till deltagare med grundläggande kunskaper och erfarenheter inom teletjänster - speciellt inom VoIP och IP-nätverk.
21 timmar
SD-WAN är en mjukvarudefinierad strategi för att hantera ett WAN (Wide Area Network).

Den här instruktörsledda, liveutbildningen (på plats eller fjärrkontroll) riktar sig till ingenjörer som vill använda Cisco SD-WAN-produkter för att konfigurera och driva ett programvarudefinierat nätverk.

I slutet av denna träning kommer deltagarna att kunna:

- Installera och konfigurera en Cisco SD-WAN.
- Skapa policyer för att kontrollera nätverkstrafik.
- Förstå och implementera överläggningsrutning.
- Förenkla hanteringen av nätverket som används för offentliga molnapplikationer.

Kursformat

- Interaktiv föreläsning och diskussion.
- Massor av övningar och träning.
- Praktisk implementering i en levande lab-miljö.

Alternativ för kursanpassning

- För att begära en anpassad utbildning för denna kurs, vänligen kontakta oss för att ordna.
35 timmar
En 5-dagars praktisk nätverkskurs som är utformad för att bekanta eleverna med Cisco IOS (version 12). Kursen beskriver de nyckelkommandon som används för att konfigurera och säkra Cisco routers och växlar, och täcker CCNA syllabus - inklusive trådlöst och trådlöst LAN-åtkomst.

Studenterna kommer att ansluta nätverk genom att implementera statiska rutter, avstånd-vector och länk-state-baserade dynamiska routingprotokoll.

Enheterna kommer att konfigureras för att rotera trafik över LAN/VLAN/WAN gränser, genom att encapsulera datagram över seriedata länkar med hjälp av olika WAN-protokoll, såsom HDLC, Frame Relay, ISDN och PPP (med CHAP-autentisering). VLAN-enkapsling/tagning kommer att ske via IEEE802.1Q/P.

Standard och Extended Access Kontrolllistor konfigureras och tillämpas på routergränssnitt för att filtrera trafik baserat på IP-adress och/eller trafikstyp.

Studenterna kommer att konfigurera statisk och dynamisk NAT för att rotera mellan privata och offentliga nätverk och täcka teorin om virtuella privata nätverk (VPN's)

Studenterna kopierar routerkonfigurationer och IOS-bilder till/från en TFTP-server. Privilegierade kommandon kommer att användas för att debugga TCP/IP-protokoll för att säkerställa korrekt drift av routrarna. Studenterna kommer också att utföra lösenord återhämtningsverksamhet.

Kursen riktar sig främst till IP v4, men ger en översikt över IP v6 adressering och täcker migrationen från en IP v4 till ett IP v6 nätverk. Andra protokoll och tekniker (VPN's / Wireless) kan visas om tiden tillåter.

Kursen kan anpassas till kundens exakta krav.

Publiken är:

Denna kurs är lämplig för alla som letar efter en grundläggande förståelse för internetarbete med Cisco enheter och täcker CCNA syllabus.

Kursen är ungefär 50% praktisk

Last Updated:

Kommande Cisco Kurser

Helg Cisco kurs, kvällCisco utbildning, Cisco bootcamp, Cisco instruktörledd, Helg Cisco utbildning, Kväll Cisco kurs, Cisco coaching, Cisco instruktör, Cisco tränare, Cisco kurs, Cisco klasser, Cisco on-site, Cisco privata kurser, Cisco en till en utbildning

Rabatterade kurser

Nyhetsbrev & Erbjudanden

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du information om aktuella rabatter på öppna kurser. Vi respekterar ditt privatliv, så att din e-postadress kommer endast att användas för sändning vårt nyhetsbrev. När som helst kan du ändra inställningarna eller helt avbeställa den.

Våra kunder

is growing fast!

We are looking to expand our presence in Sweden!

As a Business Development Manager you will:

  • expand business in Sweden
  • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
  • recruit local trainers and consultants

We offer:

  • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
  • high-tech automation
  • continuously upgraded course catalogue and content
  • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!

This site in other countries/regions