Linux kurser och utbildning

Linux kurser och utbildning

Lokala, instruktörsledda live- Linux utbildningar demonstrerar genom praktikövning hur man installerar, hanterar, säkra och felsöker ett Linux system. Våra Linux kurser täcker hur man kör Linux på traditionella servrar såväl som i inbäddade system. Linux utbildning är tillgänglig som "live-träning på plats" eller "fjärr-live-utbildning". Live-utbildning på plats kan genomföras lokalt i kundens lokaler i Sverige eller i NobleProg företagsutbildningscentra i Sverige . Livlig fjärrträning utförs via ett interaktivt, fjärrskrivbord. NobleProg - din lokala utbildningsleverantör

Machine Translated

Vittnesmål

★★★★★
★★★★★

Linux läroplaner

Kurs Namn
Varaktighet
Översikt
Kurs Namn
Varaktighet
Översikt
14 timmar
Denna 2 dagars kurs ger en introduktion till skrivandet av UNIX Shell-skript med hjälp av Korn- och Bash-skalen och de mer avancerade funktionerna i UNIX, inklusive batchredigeraren sed och textfilbehandlingsspråket awk.

Även om den bygger på Solaris-versionen av UNIX som körs på en stationär dator, kan de principer som lärt sig tillämpas på alla andra versioner av UNIX, inklusive Linux, AIX, HP-UX och SCO.

Kursen tar form av en workshop, med en blandning av föreläsning, arbetsexempel och praktiska övningar. Även om innehållet kan anpassas krävs normalt minst en dag för att täcka kärnelementen.

Fullständiga kursnoteringar tillhandahålls tillsammans med exempelskriptfiler och gratis programvaruverktyg för användning vid åtkomst till en UNIX-server.
14 timmar
Kursen besvarar frågorna:

- Hur utför du grundläggande operationer på systemet?
- Var hittar du information och hur man får hjälp?
- Hur fungerar kraften?
- Vilka typer av filer finns i systemet?
- Hur enkelt och snabbt löser problem?
21 timmar
Denna Linux System Administration-utbildning är utformad för IT-proffs som vill lära sig grundläggande Linux System Administration-färdigheter.

Med hjälp av en kombination av demonstrationer och praktiska övningar kommer denna kurs att vägleda deltagarna genom relevanta kommandon, verktyg och processer som behövs för att bli en framgångsrik administratör av en professionell Linux miljö.

Deltagarna kommer att lära sig hur

- Installera, underhålla och felsöka ett Linux system
- Hantera användare på ett Linux system
- Ställ in och installera serverprogramvara (webbserver, ftp-server, vnc-server, etc.)
- Distribuera och övervaka ett produktionssystem
- Implementera grundläggande systemsäkerhet

Publik

- IT-proffs på väg att bli Linux systemadministratör eller nätverksadministratörer
- Nybörjare som vill lära sig att hantera ett Linux system.

Kursformat

- Interaktiv föreläsning och diskussion
- Massor av övningar och träning
- Praktisk implementering i en levande labbmiljö

Alternativ för kursanpassning

- Linux finns i olika smaker ( Debian / Ubuntu , CentOS / Fedora / Red Hat, Suse, etc.).
- Denna utbildning kan anpassas för alla smaker. Kontakta oss för att ordna.
14 timmar
Under kursen kommer deltagarna att lära sig:

- Vad är förnekande av serviceattacker, översvämningar, sniffning, MIM?
- Hur bryter jag från nätverket till servern?
- Hur ser jag på paket i nätverket (körs också på switchar)?
- Ser du någon kombination av världen?
- Hur övervakar jag nätverket?
- Hur konfigurerar jag en brandvägg?
- Hur använder man krypterade anslutningar?
- Hur skapar man tunnlar?
- Hur loggar du paket?
- Hur skannar du portar?
- Hur minskar antalet onödiga tjänster på servern?
14 timmar
Kursen svarar på frågor:

Hur fungerar skalet?

Hur skriver man program i ett skal?
28 timmar
- Skapade Linux / Unix-administratörer och utvecklare som är intresserade av att engagera sig i LInux / Unix-servrar
- Även nybörjare, som har den grundläggande färdigheten och kunskapen om Linux , kan komma ikapp med den här kursen bara om du följer instruktörens laboratorium och förklaring i detalj.
- Denna kurs är avsedd att öva tillräckligt med att hantera Linux servrar och för att visa att det är mycket lätt att förstå Linux / Unix-servrar.
- Kursen kommer att levereras till publiken med 40% föreläsningar, 50% labb och 10% frågor och svar. Den här femdagars kursen betonar starkt labbbaserade aktiviteter.
- Du lär dig hur du distribuerar och hanterar Top 4 Linux servrar som tillhandahåller mycket användbara nätverkstjänster till en uppdragskritisk företagsmiljö.
- Det kan levereras vid valfri distribution (Fedora, CentOS används ofta)
21 timmar
Lär dig centrala Linux Systems Administration-färdigheter i en verkstadsmiljö ( Ubuntu eller CentOS)

Vem är den här kursen för:

Ingenjörer som vill gå över till Linux ingenjörs- och administrationsroller.
Nybörjare som vill förstå hur ett Linux operativsystem fungerar och hur man hanterar det.
Personer som vill förbereda sig för professionella certifieringar som LPI nivå 1 eller RHCSA.

Beskrivning:

Denna kurs är utformad för att lära dig fördelarna med Linux operativsystem, deras roll i företaget och hur du förstår och administrerar dem. Med inriktning på relativa nybörjare kommer vi att lära dig alla nödvändiga färdigheter för att hantera ett litet Linux gods.

Med hjälp av en kombination av demonstrationer och praktiska övningar guidar vi dig genom relevanta kommandon, verktyg och processer som du behöver veta för att bli en framgångsrik administratör av en professionell Linux miljö.

Färdigheterna för att driva och underhålla Linux miljöer är mycket efterfrågade.
Om du har liten eller ingen erfarenhet av att arbeta med Linux och snabbt vill bli en behörig administratör, ger denna kurs dig alla verktyg du behöver för att gå in i den spännande och utmanande världen med Linux .

I slutet av denna kurs kommer du att:

- Förstå vad GNU / Linux är, och dess roll i modern IT
- Kunna installera en Linux-distribution från grunden
- Kunna konfigurera användare, grupper, lagring och nätverk av en Linux baserad dator
- Kunna navigera med säkerhet i kommandoradsgränssnittet (CLI) på vilken Linux server som helst
- Förstå tjänster, processer och systemresurser
- Installera, ta bort och konfigurera programvara.
14 timmar
Denna kurs riktas till juniorprogramvaruutvecklare. Efter avslutad kurs kommer eleverna att kunna förstå arkitekturen för välkända webbservrar som Apache eller Nginx och implementera sina egna nätverksprogram.

Kursen är 67% föreläsningar, 33% praktiska övningar.
21 timmar
Kursen syftar till att ge sina deltagare alla nödvändiga verktyg för att förvärva de intermediära färdigheterna om operativsystemet Linux , så att de kan redigera, hantera och strukturera programmet på det sätt som är mest bekvämt för deras organisation med en grundlig kunskap om drift av systemet.
7 timmar
Det huvudsakliga syftet med den här praktiska kursen är att introducera Linux -stacken med hög tillgänglighet (Pacemaker, DRBD) för systemadministratörer. Under utbildningen kommer varje deltagare att bygga ett tvåmaskinskluster som erbjuder en enkel högt tillgänglig tjänst (som Postgre SQL eller NFS) på en virtuell IP-adress. Användningar av DRBD som inte är relaterade till hög tillgänglighet beaktas också.
14 timmar
Denna praktiska kurs innehåller ämnen adresserade till systemadministratörer, utvecklare, inbäddade utvecklare och vanliga stationära användare (inklusive chefer) som vill ha en introduktion till virtualisering i allmänhet. Efter denna kurs kommer administratörer att kunna skapa privata moln för användning i produktionen, och utvecklare kommer att kunna testa sin kod på flera operativsystem utan att behöva en andra PC eller ett icke-x86-kort.

Vi förstår att uppsättningen av ämnen som presenteras i denna kurs omfattade ett brett spektrum av ämnen som kanske inte är tillämpliga för alla kunder. När du bokar den här kursen, ange vad du vill uppnå med hjälp av QEMU eller KVM, så anpassar vi den genom att omfördela tid från mindre relevanta ämnen till de som skulle vara viktiga för dig.
14 timmar
Flatpak är ett verktyg för programdistribution, pakethantering och virtualisering av applikationer för Linux stationära datormiljöer. Det ger en sandlådemiljö där användare kan köra applikationer isolerat från resten av systemet.

Denna kurs lär ut den grundläggande användningen av Flatpak, användbar både för utvecklare och systemadministratörer. Kursen innehåller många övningar och deltagarna kommer att öva i sin egen miljö och bygga sina egna Flatpak-bilder.

Publik

- utvecklare
- systemadministratörer
- chefer
14 timmar
DNS (Domain Name System) är "telefon bok" av Internet, som tillhandahåller en katalog med dator namn och deras IP-adresser. BIND är den vanligaste Linux-implementeringen av DNS. När du öppnar en webbplats eller skicka och ta emot ett e-postmeddelande, en DNS-server någonstans är tyst adressera ditt meddelande till den avsedda mottagaren.

i denna instruktörsledda, levande utbildning, kommer deltagarna att lära sig de kritiska funktionerna i DNS samtidigt utföra övningar i installationen och konfigurationen av en BIND DNS-server på Linux. Kursen inleds med en repetitions kurs om viktiga nätverks principer och gräver sedan i praktisk övning med konfigurering och konfigurering. Stadigt, diskussionen och praxis gå mot mer komplexa frågor som säkerhet, tillgänglighet, fel sökning och fel sökning.

format för kursen

- del föreläsning, del diskussion, tung praktisk praxis och genomförande, tillfällig tipspromenad att mäta framsteg
7 timmar
Alpine Linux är en säkerhetsorienterad, lätt (80 MB) Linux distribution baserad på musl libc och BusyBox. Alpine Linux produceras av tillverkarna av Docker och är en av flera i den senaste tidens spridning av distros skräddarsydda för virtualisering, containerisering och molnet. Alpine Linux ersätter Ubuntu som den officiella basbilden för Docker containrar.

Denna utbildning introducerar Alpine Linux arkitektur och går deltagare steg för steg genom installationen av Alpine Linux i en levande laboratoriemiljö. I slutet av denna utbildning kommer deltagarna att ha kunskap och praxis för att distribuera Alpine Linux som grund för att driva containrar i utvecklings-, test- och produktionsmiljöer.

Publik

- DevOps ingenjörer
- Systemadministratörer
- Programvaruingenjörer

Kursformat

- Delföreläsning, delvis diskussion, tung praktisk övning
28 timmar
RHEL (Red Hat Enterprise Linux) is a Linux distribution targeted for the commercial market.
7 timmar
LEDE-projektet ( Linux Embedded Development Environment) är ett Linux operativsystem baserat på OpenWrt . Det är en komplett ersättning för den leverantörslevererade firmware för ett brett utbud av trådlösa routrar och enheter utan nätverk.

I denna instruktörsledda, liveträning, kommer deltagarna att lära sig hur man ställer in en LEDE-baserad trådlös router.

Publik

- Nätverksadministratörer och tekniker

Kursformat

- Delföreläsning, delvis diskussion, övningar och tung praktisk övning
14 timmar
Linux är ett öppet operativsystem som är populärt bland utvecklare på grund av dess stabilitet, flexibilitet och anpassningsbarhet.

I denna instruktörledda, live-träning lär deltagarna hur man övergår från att utveckla webbapplikationer på Windows till att utveckla på Linux.

Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna:

Förstå grunderna i Linux OS och dess skillnader med Windows OS Installera Linux och bli bekant med Linux miljön Utför Linux kommandon Säkerhet Linux genom att lära sig grunderna i Linux systemadministration och användarhantering Börja utveckla webbapplikationer på Linux

Publiken

Webbapplikationsutvecklare Människor som är intresserade i utvecklingen på Linux Windows-användare som vill byta till Linux

Format av kursen

Delvis föreläsning, delvis diskussion, övningar och tung praxis
7 timmar
Linux är ett operativsystem med öppen källkod som är populär bland utvecklare på grund av dess stabilitet, flexibilitet och anpassningsbarhet I denna instruktörsledda, levande träning kommer deltagarna att lära sig hur man använder Linux-kommandoraden och implementerar grundläggande kommandon Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Ha en bra förståelse för Linux-filsystemet och Linux-kommandoraden Lär dig hur du navigerar på Linux-filsystemet med Linux-kommandon Lär dig hur man skapar och manipulerar filer och kataloger med Linux-kommandon Skapa egna Linux-kommandon Publik Någon som är intresserad av att komma igång med Linux Windows eller Mac-användare som är intresserade av att byta till Linux Befintliga Linux-användare som vill vara mer effektiva i att använda Linux-kommandoraden Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning .
35 timmar
Go (Golang) är ett öppet kod programmeringsspråk som utvecklats på Google. En av Go's populära användningsfall är Linux och Unix system programmering.

I denna instruktörledda, levande träning kommer deltagarna att lära sig grunderna i systemprogrammering med Go som de går igenom praktiska övningar utforska de olika egenskaperna av Go.

Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna:

Förstå grunderna i Go systemprogrammering Utveckla utvecklingsmiljön Go Skriva program i Go Använd både grundläggande och avancerade funktioner Go för Unix och Linux systemprogrammering Förstå och använda Go rutiner Skriv snabb och lätt kod med Go Skriv låg nivå nätverkskod med Go

Publiken

programmerare Utvecklare

Format av kursen

Delvis föreläsning, delvis diskussion, övningar och tung praxis
14 timmar
Linux är ett viktigt operativsystem för SDN (software-defined networking) verktyg. Att installera Linux tjänster för nätverk möjliggör funktioner som automatiserad nätverksunderhåll, konfigurering och testning av servrar, och mer.

Denna instruktörledda, live-utbildning (online eller on-site) riktar sig till nätverksingenjörer som vill använda Linux för nätverksteknik.

Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna:

Ställ in Linux tjänster för nätverk. Ersätt växlar med Linux växlar. Använd Linux kommandon för att hantera processer. Konfigurera en SDN för att automatisera nätverksunderhåll.

Format för kursen

Interaktiv föreläsning och diskussion. Många övningar och övningar. Hand-on implementering i en live-lab miljö.

Kursanpassningsalternativ

För att begära en anpassad utbildning för denna kurs, vänligen kontakta oss för att arrangera.
14 timmar
Cumulus Linux är ett Linux operativsystem för branschstandard nätverk. Med Cumulus Linuxkan användare automatisera, anpassa och skala datacenternätverk.

Denna lärarledda, levande utbildning (online eller på plats) riktar sig till nätverksingenjörer och nätverksadministratörer som vill använda Cumulus Linux för att implementera nätverkslösningar för datacenter.

I slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna:

- Bygga och driva nätverk för företag av alla storlekar.
- Automatisera CI/CD-arbetsflöden, till exempel Processer förDevOps net.
- Anpassa och skala nätverk sömlöst.
- Implementera säkerhetsfunktioner av branschstandard med Cumulus Linux.

Kursens format

- Interaktiv föreläsning och diskussion.
- Massor av övningar och träning.
- Praktisk implementering i en live-lab miljö.

Alternativ för kursanpassning

- För att begära en anpassad utbildning för denna kurs, vänligen kontakta oss för att ordna
35 timmar
RHEL 8 Linux administration kurs
14 timmar
This instructor-led, live training in Sverige (online or onsite) is aimed at DevOps engineers and developers who wish to use Fedora CoreOS to reduce the maintenance and upgrade costs of running containerized applications on Kubernetes.

By the end of this training, participants will be able to:

- Install and configure Fedora CoreOS.
- Set up Kubernetes cluster on Fedora CoreOS.
- Run and manage Kubernetes deployments on Fedora CoreOS.
- Automatically update Fedora OS with the latest OS improvements, bug fixes, and security updates.
14 timmar
Denna kurs har skapats för någon som förbereder sig för LPI certifiering 101-tentamen. Det genomförs som en serie föreläsningar sammanflätade med enkla övningar.
14 timmar
Denna kurs har skapats för någon som förbereder sig för LPI certifiering. Det genomförs som en serie föreläsningar sammanflätade med enkla övningar.
14 timmar
Denna kurs har skapats för någon som förbereder LPI-certifieringen 102 Exam. Det genomförs som en serie föreläsningar sammanflätade med enkla övningar.
14 timmar
Den här kursen har skapats för någon som förbereder sig för LPI certifiering. Den genomförs som en serie föreläsningar sammanflätade med enkla övningar.
7 timmar
This course has been created for managers, system architects, existing Unix or Windows administrators or anyone who wants to know what Ubuntu Server operating system has to offer. This course in most cases answers the question WHAT Ubuntu Server can do for you, rather than HOW to do things. If you are interested in the HOW question then please have a look at our Administration of Linux System training course.

This course always covers the newest release of Ubuntu.
7 timmar
This instructor-led, live training in Sverige (online or onsite) gives an intro into the features and highlights of Snap and draws comparisons with other similar Linux packaging systems and container software.

By the end of this training, participants will be able to:

- Set up a Snap package.
- Build, and release their own Snap packages.
14 timmar
Ubuntu är en öppen källkod, Linux-baserad operativsystem (OS) byggd på grundval av diskretionsberoende åtkomstkontroll. Dess tre ledande utgåvor, Ubuntu Core, Desktop och Server OS är anpassningsbara för att konfigurera administrationsförsvaret och den allmänna säkerheten för ett nätverkssystem.

Denna instruktörledda, live-utbildning (online eller on-site) riktar sig till säkerhetsingenjörer och systemadministratörer som vill integrera mer säkerhet i sin distribution och skydda sitt system från hot.

Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna:

Installera och konfigurera Ubuntu operativsystem. Förstärker den fysiska säkerheten av Ubuntu Linux distribution. Inbyggd krypterade serverfunktioner för att skydda administrationssystemet. Säkerheten av enhetens interaktioner inom Ubuntu systemet. Identifiera allmänna säkerhetshot för Ubuntu miljön och genomföra de rätta lösningarna.

Format för kursen

Interaktiv föreläsning och diskussion. Många övningar och övningar. Hand-on implementering i en live-lab miljö.

Kursanpassningsalternativ

För att begära en anpassad utbildning för denna kurs, vänligen kontakta oss för att arrangera.

Last Updated:

Kommande Linux Kurser

Helg Linux kurs, kvällLinux utbildning, Linux bootcamp, Linux instruktörledd, Helg Linux utbildning, Kväll Linux kurs, Linux coaching, Linux instruktör, Linux tränare, Linux kurs, Linux klasser, Linux on-site, Linux privata kurser, Linux en till en utbildning

Rabatterade kurser

Nyhetsbrev & Erbjudanden

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du information om aktuella rabatter på öppna kurser. Vi respekterar ditt privatliv, så att din e-postadress kommer endast att användas för sändning vårt nyhetsbrev. När som helst kan du ändra inställningarna eller helt avbeställa den.

Våra kunder

is growing fast!

We are looking to expand our presence in Sweden!

As a Business Development Manager you will:

  • expand business in Sweden
  • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
  • recruit local trainers and consultants

We offer:

  • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
  • high-tech automation
  • continuously upgraded course catalogue and content
  • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!

This site in other countries/regions