Linux kurser och utbildning

Linux kurser och utbildning

Lokala, instruktörsledda live- Linux utbildningar demonstrerar genom praktikövning hur man installerar, hanterar, säkra och felsöker ett Linux system. Våra Linux kurser täcker hur man kör Linux på traditionella servrar såväl som i inbäddade system. Linux utbildning är tillgänglig som "live-träning på plats" eller "fjärr-live-utbildning". Live-utbildning på plats kan genomföras lokalt i kundens lokaler i Sverige eller i NobleProg företagsutbildningscentra i Sverige . Livlig fjärrträning utförs via ett interaktivt, fjärrskrivbord. NobleProg - din lokala utbildningsleverantör

Machine Translated

Vittnesmål

★★★★★
★★★★★

Linux läroplaner

Kurs Namn
Varaktighet
Översikt
Kurs Namn
Varaktighet
Översikt
7 timmar
Översikt
This course has been created for managers, system architects, existing Unix or Windows administrators or anyone who wants to know what Ubuntu Server operating system has to offer. This course in most cases answers the question WHAT Ubuntu Server can do for you, rather than HOW to do things. If you are interested in the HOW question then please have a look at our Administration of Linux System training course.

This course always covers the newest release of Ubuntu.
14 timmar
Översikt
Denna kurs har skapats för någon som förbereder sig för LPI certifiering 101-tentamen. Det genomförs som en serie föreläsningar sammanflätade med enkla övningar.
14 timmar
Översikt
Denna kurs har skapats för någon som förbereder sig för LPI certifiering. Det genomförs som en serie föreläsningar sammanflätade med enkla övningar.
14 timmar
Översikt
Denna kurs har skapats för någon som förbereder LPI-certifieringen 102 Exam. Det genomförs som en serie föreläsningar sammanflätade med enkla övningar.
14 timmar
Översikt
Den här kursen har skapats för någon som förbereder sig för LPI certifiering. Den genomförs som en serie föreläsningar sammanflätade med enkla övningar.
14 timmar
Översikt
Denna 2 dagars kurs ger en introduktion till skrivandet av UNIX Shell-skript med hjälp av Korn- och Bash-skalen och de mer avancerade funktionerna i UNIX, inklusive batchredigeraren sed och textfilbehandlingsspråket awk.

Även om den bygger på Solaris-versionen av UNIX som körs på en stationär dator, kan de principer som lärt sig tillämpas på alla andra versioner av UNIX, inklusive Linux, AIX, HP-UX och SCO.

Kursen tar form av en workshop, med en blandning av föreläsning, arbetsexempel och praktiska övningar. Även om innehållet kan anpassas krävs normalt minst en dag för att täcka kärnelementen.

Fullständiga kursnoteringar tillhandahålls tillsammans med exempelskriptfiler och gratis programvaruverktyg för användning vid åtkomst till en UNIX-server.
35 timmar
Översikt
Detta är en omfattande utbildning för administration av Debian GNU / Linux operativsystem Den levereras alltid i den nuvarande versionen av Debian .
14 timmar
Översikt
Kursen besvarar frågorna:

- Hur utför du grundläggande operationer på systemet?
- Var hittar du information och hur man får hjälp?
- Hur fungerar kraften?
- Vilka typer av filer finns i systemet?
- Hur enkelt och snabbt löser problem?
21 timmar
Översikt
Denna Linux System Administration-utbildning är utformad för IT-proffs som vill lära sig grundläggande Linux System Administration-färdigheter.

Med hjälp av en kombination av demonstrationer och praktiska övningar kommer denna kurs att vägleda deltagarna genom relevanta kommandon, verktyg och processer som behövs för att bli en framgångsrik administratör av en professionell Linux miljö.

Deltagarna kommer att lära sig hur

- Installera, underhålla och felsöka ett Linux system
- Hantera användare på ett Linux system
- Ställ in och installera serverprogramvara (webbserver, ftp-server, vnc-server, etc.)
- Distribuera och övervaka ett produktionssystem
- Implementera grundläggande systemsäkerhet

Publik

- IT-proffs på väg att bli Linux systemadministratör eller nätverksadministratörer
- Nybörjare som vill lära sig att hantera ett Linux system.

Kursformat

- Interaktiv föreläsning och diskussion
- Massor av övningar och träning
- Praktisk implementering i en levande labbmiljö

Alternativ för kursanpassning

- Linux finns i olika smaker ( Debian / Ubuntu , CentOS / Fedora / Red Hat, Suse, etc.).
- Denna utbildning kan anpassas för alla smaker. Kontakta oss för att ordna.
14 timmar
Översikt
Under kursen kommer deltagarna att lära sig:

- Vad är förnekande av serviceattacker, översvämningar, sniffning, MIM?
- Hur bryter jag från nätverket till servern?
- Hur ser jag på paket i nätverket (körs också på switchar)?
- Ser du någon kombination av världen?
- Hur övervakar jag nätverket?
- Hur konfigurerar jag en brandvägg?
- Hur använder man krypterade anslutningar?
- Hur skapar man tunnlar?
- Hur loggar du paket?
- Hur skannar du portar?
- Hur minskar antalet onödiga tjänster på servern?
14 timmar
Översikt
Kursen svarar på frågor:

Hur fungerar skalet?

Hur skriver man program i ett skal?
28 timmar
Översikt
- Skapade Linux / Unix-administratörer och utvecklare som är intresserade av att engagera sig i LInux / Unix-servrar
- Även nybörjare, som har den grundläggande färdigheten och kunskapen om Linux , kan komma ikapp med den här kursen bara om du följer instruktörens laboratorium och förklaring i detalj.
- Denna kurs är avsedd att öva tillräckligt med att hantera Linux servrar och för att visa att det är mycket lätt att förstå Linux / Unix-servrar.
- Kursen kommer att levereras till publiken med 40% föreläsningar, 50% labb och 10% frågor och svar. Den här femdagars kursen betonar starkt labbbaserade aktiviteter.
- Du lär dig hur du distribuerar och hanterar Top 4 Linux servrar som tillhandahåller mycket användbara nätverkstjänster till en uppdragskritisk företagsmiljö.
- Det kan levereras vid valfri distribution (Fedora, CentOS används ofta)
21 timmar
Översikt
Lär dig centrala Linux Systems Administration-färdigheter i en verkstadsmiljö ( Ubuntu eller CentOS)

Vem är den här kursen för:

Ingenjörer som vill gå över till Linux ingenjörs- och administrationsroller.
Nybörjare som vill förstå hur ett Linux operativsystem fungerar och hur man hanterar det.
Personer som vill förbereda sig för professionella certifieringar som LPI nivå 1 eller RHCSA.

Beskrivning:

Denna kurs är utformad för att lära dig fördelarna med Linux operativsystem, deras roll i företaget och hur du förstår och administrerar dem. Med inriktning på relativa nybörjare kommer vi att lära dig alla nödvändiga färdigheter för att hantera ett litet Linux gods.

Med hjälp av en kombination av demonstrationer och praktiska övningar guidar vi dig genom relevanta kommandon, verktyg och processer som du behöver veta för att bli en framgångsrik administratör av en professionell Linux miljö.

Färdigheterna för att driva och underhålla Linux miljöer är mycket efterfrågade.
Om du har liten eller ingen erfarenhet av att arbeta med Linux och snabbt vill bli en behörig administratör, ger denna kurs dig alla verktyg du behöver för att gå in i den spännande och utmanande världen med Linux .

I slutet av denna kurs kommer du att:

- Förstå vad GNU / Linux är, och dess roll i modern IT
- Kunna installera en Linux-distribution från grunden
- Kunna konfigurera användare, grupper, lagring och nätverk av en Linux baserad dator
- Kunna navigera med säkerhet i kommandoradsgränssnittet (CLI) på vilken Linux server som helst
- Förstå tjänster, processer och systemresurser
- Installera, ta bort och konfigurera programvara.
14 timmar
Översikt
Denna kurs riktas till juniorprogramvaruutvecklare. Efter avslutad kurs kommer eleverna att kunna förstå arkitekturen för välkända webbservrar som Apache eller Nginx och implementera sina egna nätverksprogram.

Kursen är 67% föreläsningar, 33% praktiska övningar.
21 timmar
Översikt
Kursen syftar till att ge sina deltagare alla nödvändiga verktyg för att förvärva de intermediära färdigheterna om operativsystemet Linux , så att de kan redigera, hantera och strukturera programmet på det sätt som är mest bekvämt för deras organisation med en grundlig kunskap om drift av systemet.
7 timmar
Översikt
Det huvudsakliga syftet med den här praktiska kursen är att introducera Linux -stacken med hög tillgänglighet (Pacemaker, DRBD) för systemadministratörer. Under utbildningen kommer varje deltagare att bygga ett tvåmaskinskluster som erbjuder en enkel högt tillgänglig tjänst (som Postgre SQL eller NFS) på en virtuell IP-adress. Användningar av DRBD som inte är relaterade till hög tillgänglighet beaktas också.
14 timmar
Översikt
Denna praktiska kurs innehåller ämnen adresserade till systemadministratörer, utvecklare, inbäddade utvecklare och vanliga stationära användare (inklusive chefer) som vill ha en introduktion till virtualisering i allmänhet. Efter denna kurs kommer administratörer att kunna skapa privata moln för användning i produktionen, och utvecklare kommer att kunna testa sin kod på flera operativsystem utan att behöva en andra PC eller ett icke-x86-kort.

Vi förstår att uppsättningen av ämnen som presenteras i denna kurs omfattade ett brett spektrum av ämnen som kanske inte är tillämpliga för alla kunder. När du bokar den här kursen, ange vad du vill uppnå med hjälp av QEMU eller KVM, så anpassar vi den genom att omfördela tid från mindre relevanta ämnen till de som skulle vara viktiga för dig.
14 timmar
Översikt
Flatpak är ett verktyg för programdistribution, pakethantering och virtualisering av applikationer för Linux stationära datormiljöer. Det ger en sandlådemiljö där användare kan köra applikationer isolerat från resten av systemet.

Denna kurs lär ut den grundläggande användningen av Flatpak, användbar både för utvecklare och systemadministratörer. Kursen innehåller många övningar och deltagarna kommer att öva i sin egen miljö och bygga sina egna Flatpak-bilder.

Publik

- utvecklare
- systemadministratörer
- chefer
7 timmar
Översikt
Snap är ett öppen källkodssystem för Linux paket skapat av Ubuntu för att förenkla paketinstallation och underhåll. Det gör detta genom att lösa versionrelaterade beroendekonflikter. Genom att låta utvecklare lägga in allt som deras programvara beror på i ett enda paket, kan deras programvara bli fristående och oberoende av systemet som den är installerad på.

Denna utbildning ger en introduktion till Snap-funktionerna och höjdpunkterna och gör jämförelser med andra liknande Linux förpackningssystem och containermjukvara. Deltagarna får chansen att ställa in, bygga och släppa sina egna Snap-paket.
14 timmar
Översikt
DNS (Domain Name System) är "telefon bok" av Internet, som tillhandahåller en katalog med dator namn och deras IP-adresser. BIND är den vanligaste Linux-implementeringen av DNS. När du öppnar en webbplats eller skicka och ta emot ett e-postmeddelande, en DNS-server någonstans är tyst adressera ditt meddelande till den avsedda mottagaren.

i denna instruktörsledda, levande utbildning, kommer deltagarna att lära sig de kritiska funktionerna i DNS samtidigt utföra övningar i installationen och konfigurationen av en BIND DNS-server på Linux. Kursen inleds med en repetitions kurs om viktiga nätverks principer och gräver sedan i praktisk övning med konfigurering och konfigurering. Stadigt, diskussionen och praxis gå mot mer komplexa frågor som säkerhet, tillgänglighet, fel sökning och fel sökning.

format för kursen

- del föreläsning, del diskussion, tung praktisk praxis och genomförande, tillfällig tipspromenad att mäta framsteg
7 timmar
Översikt
Alpine Linux är en säkerhetsorienterad, lätt (80 MB) Linux distribution baserad på musl libc och BusyBox. Alpine Linux produceras av tillverkarna av Docker och är en av flera i den senaste tidens spridning av distros skräddarsydda för virtualisering, containerisering och molnet. Alpine Linux ersätter Ubuntu som den officiella basbilden för Docker containrar.

Denna utbildning introducerar Alpine Linux arkitektur och går deltagare steg för steg genom installationen av Alpine Linux i en levande laboratoriemiljö. I slutet av denna utbildning kommer deltagarna att ha kunskap och praxis för att distribuera Alpine Linux som grund för att driva containrar i utvecklings-, test- och produktionsmiljöer.

Publik

- DevOps ingenjörer
- Systemadministratörer
- Programvaruingenjörer

Kursformat

- Delföreläsning, delvis diskussion, tung praktisk övning
28 timmar
Översikt
RHEL (Red Hat Enterprise Linux) is a Linux distribution targeted for the commercial market.
21 timmar
Översikt
Denna instruktörsledda, levande utbildning introducerar programvaran, hårdvaran och stegvisa processen som behövs för att bygga ett ansiktsigenkänningssystem från början Ansiktsigenkänning är också känd som ansiktsigenkänning Hårdvaran som används i detta lab omfattar Rasberry Pi, en kameramodul, servos (tillval) etc Deltagarna ansvarar för att själva köpa dessa komponenter Den använda mjukvaran innehåller OpenCV, Linux, Python, etc Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Installera Linux, OpenCV och andra programverktyg och bibliotek på en Rasberry Pi Konfigurera OpenCV för att fånga och upptäcka ansiktsbilder Förstå de olika alternativen för förpackning av ett Rasberry Pi-system för användning i realworld-miljöer Anpassa systemet för olika användningsfall, inklusive övervakning, identitetsverifiering, etc Publik utvecklare Hårdvara / mjukvara tekniker Tekniska personer inom alla branscher hobby Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning Notera Andra hårdvaru- och programalternativ inkluderar: Arduino, OpenFace, Windows, etc Om du vill använda något av dessa, kontakta oss för att ordna .
14 timmar
Översikt
Raspberry Pi är en väldigt liten, enstaka dator I den här instruktörskursen, levande träning, lär deltagarna hur man installerar och programmerar Raspberry Pi för att fungera som ett interaktivt och kraftfullt inbyggt system Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Skapa en IDE (integrerad utvecklingsmiljö) för maximal utvecklingsproduktivitet Program Raspberry Pi för att styra enheter som rörelsessensor, larm, webbservrar och skrivare Förstå Raspberry Pi arkitektur, inklusive ingångar och kontakter för addon-enheter Förstå de olika alternativen i programmeringsspråk och operativsystem Test, felsök och använd Raspberry Pi för att lösa verkliga problem Publik utvecklare Hårdvara / mjukvara tekniker Tekniska personer inom alla branscher hobby Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning Notera Raspberry Pi stöder olika operativsystem och programmeringsspråk Kursen använder Linuxbaserad Raspbian som operativsystem och Python som programmeringsspråk För att begära en viss inställning, kontakta oss för att ordna Deltagarna ansvarar för att köpa Raspberry Pi hårdvara och komponenter .
7 timmar
Översikt
LEDE-projektet ( Linux Embedded Development Environment) är ett Linux operativsystem baserat på OpenWrt . Det är en komplett ersättning för den leverantörslevererade firmware för ett brett utbud av trådlösa routrar och enheter utan nätverk.

I denna instruktörsledda, liveträning, kommer deltagarna att lära sig hur man ställer in en LEDE-baserad trådlös router.

Publik

- Nätverksadministratörer och tekniker

Kursformat

- Delföreläsning, delvis diskussion, övningar och tung praktisk övning
14 timmar
Översikt
Internet av saker (IoT) är en nätverksinfrastruktur som förbinder fysiska objekt och program på ett trådlöst sätt, så att de kan kommunicera med varandra och utbyta data via nätverkskommunikation, cloud computing och datainsamling I den här instruktörskursen, levande träning, kommer deltagarna att lära känna grunden för IoT då de går igenom skapandet av ett IoT-sensorsystem med hjälp av Raspberry Pi Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Förstå principerna för IoT, inklusive IoT-komponenter och kommunikationstekniker Lär dig hur du installerar Raspberry Pi specifikt för IoT-applikationer Bygg och distribuera sitt eget IoT Sensorsystem Publik hobby Hårdvara / mjukvaruutstruktörer och tekniker Tekniska personer inom alla branscher Nybörjareutvecklare Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning Notera Raspberry Pi stöder olika operativsystem och programmeringsspråk Kursen använder Linuxbaserad Raspbian som operativsystem och Python som programmeringsspråk För att begära en viss inställning, kontakta oss för att ordna Deltagarna ansvarar för att köpa Raspberry Pi hårdvara och komponenter .
14 timmar
Översikt
Linux är ett operativsystem med öppen källkod som är populär bland utvecklare på grund av dess stabilitet, flexibilitet och anpassningsbarhet I den här instruktörsledningen, live-träning, lär deltagarna att övergå från att utveckla webbapplikationer på Windows för att utvecklas på Linux Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Förstå grundarna för Linux OS och dess skillnader med Windows OS Installera Linux och bli bekant med Linux-miljön Utför Linux-kommandon Säkra Linux genom att lära grunderna i Linux systemadministration och användarhantering Börja utveckla webbapplikationer på Linux Publik Webapplikationsutvecklare Människor som är intresserade av att utvecklas på Linux Windows-användare som vill byta till Linux Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning .
7 timmar
Översikt
Linux är ett operativsystem med öppen källkod som är populär bland utvecklare på grund av dess stabilitet, flexibilitet och anpassningsbarhet I denna instruktörsledda, levande träning kommer deltagarna att lära sig hur man använder Linux-kommandoraden och implementerar grundläggande kommandon Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Ha en bra förståelse för Linux-filsystemet och Linux-kommandoraden Lär dig hur du navigerar på Linux-filsystemet med Linux-kommandon Lär dig hur man skapar och manipulerar filer och kataloger med Linux-kommandon Skapa egna Linux-kommandon Publik Någon som är intresserad av att komma igång med Linux Windows eller Mac-användare som är intresserade av att byta till Linux Befintliga Linux-användare som vill vara mer effektiva i att använda Linux-kommandoraden Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning .
14 timmar
Översikt
Arch Linux är en oberoende utvecklad GNU / Linux distribution. Det kallas ofta det enkla Linux eftersom det ger ett minimalt bassystem, vilket gör det möjligt för användare att konfigurera det bara för att lägga till vad som krävs.

I denna instruktörsledda, liveträning kommer deltagarna att lära sig grunderna i Arch Linux när de utövar de väsentliga systemadministrationsteknikerna och verktygen som behövs för att hantera ett Arch Linux system.

I slutet av denna träning kommer deltagarna att kunna:

- Förstå principerna för Arch Linux
- Installera Arch Linux på sina system
- Implementera olika systemadministrationsuppgifter på Arch Linux

Publik

- Systemadministratörer
- utvecklare

Kursformat

- Delföreläsning, delvis diskussion, övningar och tung praktisk övning
35 timmar
Översikt
Go (Golang) är ett open source-programmeringsspråk som utvecklats hos Google En av Gos populära användningsfall är Linux och Unix systemprogrammering I den här instruktörsledda träningsutbildningen kommer deltagarna att lära sig grunden för systemprogrammering med Go när de går igenom handsonövningar för att utforska de olika funktionerna i Go Vid slutet av denna utbildning kommer deltagarna att kunna: Förstå grunden för Go-systemprogrammering Ställ in Go-utvecklingsmiljön Skriv program i Go Använd både grundläggande och avancerade funktioner i Go for Unix och Linux systemprogrammering Förstå och använd Goroutines Skriv snabb och lätt kod med Go Skriv lowlevel nätverkskod med Go Publik programmerare utvecklare Kursens format Delföreläsning, diskussion, övningar och tung handson-övning .

Kommande Linux Kurser

Helg Linux kurs, kvällLinux utbildning, Linux bootcamp, Linux instruktörledd, Helg Linux utbildning, Kväll Linux kurs, Linux coaching, Linux instruktör, Linux tränare, Linux kurs, Linux klasser, Linux on-site, Linux privata kurser, Linux en till en utbildning

Rabatterade kurser

Nyhetsbrev & Erbjudanden

We respect the privacy of your email address. We will not pass on or sell your address to others.
You can always change your preferences or unsubscribe completely.

Våra kunder

is growing fast!

We are looking to expand our presence in Sweden!

As a Business Development Manager you will:

  • expand business in Sweden
  • recruit local talent (sales, agents, trainers, consultants)
  • recruit local trainers and consultants

We offer:

  • Artificial Intelligence and Big Data systems to support your local operation
  • high-tech automation
  • continuously upgraded course catalogue and content
  • good fun in international team

If you are interested in running a high-tech, high-quality training and consulting business.

Apply now!

This site in other countries/regions